ГДБОП арестува брат на депутат от БСП /ОБНОВЕНА/

Задържани са 10 човека, обяви прокуратурата

ГДБОП арестува брат на депутат от БСП /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

От рано тази сутрин ГДБОП и жандармерията извършват специализирана акция в заложните къщи и заведенията на брата на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия, в Русе, предава Би Ти Ви.

По-късно стана ясно, че Илия Стоянов е бил задържан. Той е известен като човека, който държи нощните клубове с танцьорки в града. Претърсвания и изземвания са извършени в заведение на централната улица „Борисова", в намиращата се в пресечката ѝ заложна къща „Монарх", както и в едноименния нощен клуб на ул. „Райко Даскалов".

По думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова все още е рано да се дава официална информация, но се касае за разследване на организирана престъпна група за рекет.

"10 лица са задържани до момента при специализираната акция в Русе, обобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. - В момента на територията на Русе се провеждат активни процесуално-следствени действия под ръководството на Специализираната прокуратура и с участието на ГДБОП. Провежда се разследване за организирана престъпна група, която се занимава с разпространение на наркотични вещества и с рекет. Извършват се претърсвания", заяви Арнаудова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай