Гай Фокс граби за 60 секунди

За нощ въоръжени удариха хипермаркет и две бензиностанции

Гай Фокс граби за 60 секунди | StandartNews.com

Банди изтръгват банкомати на буксир, най-голямата плячка е 30 бона

Само за 60 секунди бандит с маска на Гай Фокс, по-популярна като "маската на Анонимните", и въоръжен с нож, успя да задигне 8000 лева от оборота на магазин "Пикадили" в центъра на София. Апашът атакувал търговския обект около 23 часа в четвъртък. Набързо обезвредил охранителя от "СОТ 161", след което влязъл при управителя и взел намиращите се в канцеларията пари. Всичко е станало за по-малко от минута. Докато се отдалечавал, накарал гарда и шефа на магазина да легнат по очи и да лазят по корем, довериха разследващите. Според тях пазачът е действал неадекватно, тъй като от записите на охранителните камери се виждало, че е могъл да противодейства на нападателя, който бил въоръжен единствено с нож. Криел лицето си с качулка. От камерите се вижда, че пред магазина се навъртал друг мъж, за когото се предполага, че е помагач. След като взел парите, крадецът духнал в странична пряка и вероятно се е отдалечил с автомобил, който го е чакал наблизо. Полицейски екип и охранителната фирма са извършили оглед на място. Започнали са издирвателни дейности, но от апашите няма и следа.

Обирът е римейк

на случая от ноември 2012 година, когато около 20.30 часа няколко мъже с маски нахлуха в магазин "Пикадили" в столичния кв. "Лагера". Нападателите обезвредиха охранителя, удариха касиерката и нахлуха в офиса на управителя, от където прибраха 3000 лева от дневния оборот на магазина. Според криминалисти подобни удари се правят с участието на вътрешен човек, който е добре запознат с движението на охраната, дневния отчет на оборотите и възможностите за безнаказано прибиране на тлъста плячка. Източници от МВР работят по версията, че бивш охранител или касиер е замесен при последното нападение в София. Подобни обири са често явление не само в столицата, но и в повечето големи градове у нас. Само за 10 дни през февруари по същата схема бяха обрани три супермаркета в бургаския квартал "Изгрев". Подобни нападения имаше също във Варна, Шумен, Велико Търново и Пловдив. На този етап разследващите нямат информация за действия на една и съща банда, но не изключват и такава хипотеза.

В първите часове на деня пък маскиран с черна превръзка и шапка млад мъж задигна оборота на бензиностанция на Черния кос между Княжево и Владая. Той

заплашил касиера с оръжие

и взел оборота от двете каси. След това тръгнал тичешком пеша в посока Владая. Той също е обявен за издирване. Висок около 170 см. Не е ясна и откраднатата сума, тъй като касиерът не отчитал всичко на касата, а имало пари и от дневния оборот.

Втора бензиностанция също "изгоря" през нощта, но в бургаското село Мина Черно море. Около 4 ч сутринта нахлул мъж с маска на главата, заплашил с нож продавача и му поискал оборота. 56-годишният бензинджия бил принуден да му даде около 200 лв., които били налични в касата. След това бандитът изчезнал в неизвестна посока. Няма данни дали е бил сам или наблизо го е чакала кола със съучастник. Полицията усилено издирва апаша, той е описан от пострадалия като мъж със слабо телосложение и писклив, подобен на детски глас. Междувременно полицията успя да разкрие кои са маскираните бандити, обрали офиса на "Булсатком" и супермаркет в Бургас през януари. Това са 21-годишният Галин Дадаринов и 23-годишният Филип Маринов. Двамата са известни бабаити от кв. "Долно Езерово".
На 16 януари с качулки на главите Галин и Филип нахлули в "Булсатком", насочили дулото на пистолетите си към служителките и отмъкнали оборота от 157 лв. Офисът е разположен в бл. 117 в жк "Братя Миладинови", известен сред бургазлии като "Народен юмрук". Няколко дни по-късно Галин действал сам. С маска на главата и пистолет той нахлул в супермаркет "7 плюс" в жк "Лазур",

опрял дулото в слепоочието

на 20-годишния касиер и отмъкнал 255 лева от касата. Двамата бандити са закопчани за 24 часа, предстои прокуратурата да им наложи 72-часов арест след документиране на престъпната им дейност, обясниха от полицията в Бургас.

Около хипермаркетите в София пък действа друга нагла банда, която само за седмица успя да измъкне на буксир два банкомата. Първо в жк "Дружба 2" апашите направо отковаха машина от витрината на магазин, а ден по-късно бе намерен и опожарен "Фолксваген Транспортер" зад Пета градска болница, с който е изтръгнат апаратът. От него апашите прибраха сравнително тлъстата сума от 30 бона. Не бе подминат и хипермаркет "Хит" в "Люлин", където около 5.30 ч сутринта на 24 юли, отново на буксир, бе изтръгнат банкомат. Този път за лош късмет на крадците - почти празен. Причината е, че ден по-рано служителите на магазина си получили заплатите и веднага ги изтеглили, нещо което очевидно апашите не са предвидили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай