Двама охранители в болница след екшъна в Средец

Двама охранители в болница след екшъна в Средец | StandartNews.com

Двама охранители са приети в Спешното отделение на бургаската многопрофилна болница след нападението на над инкасо автомобил в град Средец. Пострадалите са на възраст 37 и 57 години, получили травми по главата в схватката с крадците.

„Охраната на инкасо автомобила е оказала съпротива, тъй като е забелязала, че мъжете са били въоръжени с пистолет. Простреляли са единия от нападателите, който заедно със съучастника си се е опитал да напусне произшествието, но на около 200 метра от автомобила е паднал мъртъв на земята. Вторият нападате се е укрил, но по-късно е задържан от органите на реда", каза говорителят на Областна дирекция на МВР Цветелина Рандева пред "Дарик".

Стандарт Нюз припомня, че нападението е регистрирано в 8.55 часа тази сутрин. Инкасо колата е била паркирана пред пощенски клон на улица „Христо Ботев" 12 в Средец. Единият от крадците е бил прострелян от охранителите и починал на място. Местни хора са помогнали за залавянето на втория апаш.

„Починал е младежът от Черноморец. Продължава огледът на местопроизшествието, ръководено от комисар Калоян Калоянов", добави Рандева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай