Детска шега с "кока" взриви интернет

Детска шега с "кока" взриви интернет | StandartNews.com

Социалните ще решават дали да се намеси полицията

Сестра снима тригодишното си братче как смърка линии от брашно

Снимка на невръстно дете, имитиращо как смърка кокаин, взриви социалните мрежи. Тригодишният Младен от варненското село Синдел стана, без да иска, медийна звезда. Интернет буквално прегря от гневни коментари заради скандална снимка на момченцето, качена във Фейсбук и озаглавена "Малкото наркоманче на мама и татко".

Майката на малкия Младен - Надежда, твърди, че снимката е публикувана от 13-годишната сестра на момченцето - Стилияна. Това било нелепа шега, а линиите по масата били от брашно. Стилияна пък разказва пред Нова телевизия, че почерпила идеята за снимката от Фейсбук. "Видях една жена как взима личната си карта и с нея направи няколко линии и след това смъркаше", обяснява момичето. Тя също взела лична карта от портмонето на майка си и повторила видяното, като използвала за сцената и братчето си. През това време Надежда готвела в другата стая.

Тя първо се скарала, а след това понапляскала и двете си деца. "Коя майка ще даде такова нещо на децата си? Те в интернет показват много работи, и секс, и убийство и децата гледат. Нека го махнат това, да не ни гледа цяла България. Аз ги наказах, а Стилияна ще бъде известно време без телефон", казва строго Надежда. Тя признава, че е малограмотна и не би могла да пусне в мрежата подобно нещо.

"Аз като го видях, направо щях да откача", казва и бабата на децата Анита. Според нея те не са лишени от нищо, имат си дом, малкият си играе с всякакви играчки, големите имат модерни телефони. "Ама на, гледали и детска им работа, играят си, без да знаят какво правят", коментира още тя.

Жителите на село Синдел казват, че Надежда е добра майка. Мъжът й бил на гурбет в Германия, а тя гледала трите им деца с парите, които изпращал. Двете по-големи момичета ходят на училище, а малкият Младен е на детска градина.
Социалните служби в община Долни чифлик вече са уведомени за случая. Те ще дойдат на място и ще разговарят със семейството и децата и ще изготвят доклад. Според заключението в него ще се прецени дали е необходима намеса на полиция и прокуратура по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай