Чиновничка от ДАИ свила 50 бона такси

Чиновничка от ДАИ свила 50 бона такси | StandartNews.com

Служителка на инспекцията от Разград вземала пари на ръка, твърдят стотици свидетели

Чиновничка от ДАИ Разград ще бъде дадена на съд, заради присвоени пари от такси. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

38-годишната Десислава Трифонова работела като старши специалист в инспекцията. Нейно задължение било да събира от автомобилните превозвачи таксите за превоз на опасни товари и да издава разрешителните за този вид дейност.
През 2013 година Десислава, която по това време имала семейни проблеми и се нуждаела остро от пари, решила да си помогне, като ощипе хазната. Така за 8 месеца тя прибрала близо 50 хил. лв. от шофьорите, които плащали за в ДАИ за държавните разрешителни.

45 хил.лв от присвоената сума следвало да бъдат приведени на частна компания, наета да изработва картите за превоз на опасни товари, а останалите 5 хил. лв. трябвало да останат в касата на ДАИ.

Десислава искала парите на ръка, като обяснявала, че сама ще преведе парите по сметката на фирмата изпълнител. 452 свидетели са били разпитани, докато разследващите разплетат измамната схема на крадливата чиновничка. Алчната за пари жена била толкова последователна в решението си да прибира чужди пари, щото не спирала с ужилването на шофьорите, дори докато била в отпуск по болест.

Делото срещу служителката на ДАИ Разград ще влезе в съда на 8 юни. Десислава е обвинена по член 282 от НК, който предвижда затвор от 3 до 10 години. Ако вината й се докаже, тя ще трябва да връща с лихвите и присвоените пари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай