Божо Кравата се предаде в Търново

Божо Кравата се предаде в Търново | StandartNews.com

Интерпол го издирваше заради стрелбата по Митьо Очите

Издирваният от родната полиция и Интерпол Божидар Георгиев-Кравата се предаде изненадващо във Велико Търново днес. Новината, че Божо Кравата се е предал към 15 ч в местния участък, потвърдиха снощи и от МВР. Беглецът се кри от правосъдието в продължение на повече от 4 месеца. Той се издирваше във връзка със стрелбата по Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

Други участници, в ръководената от него според МВР банда, също се предадоха, а някои пък се издирват за други престъпления. Според прокуратурата, групата му има силни позиции в наркоразпространението в Слънчев бряг от години. Дни след покушението над Митьо Очите в Слънчев бряг, колата на жената на Божо Кравата беше взривена.

За Божо Кравата говориха експерти и хора от Ъндърграунда, като повечето от тях предполагаха, че той е избягал в чужбина. Според полицията обаче най-вероятно Георгиев изобщо не е напускал пределите на България.

Днес следобед Кузманов се е явил в областната дирекция на МВР заедно с адвокат. Предстои дой да бъде докаран в бургаската полиция, където ще му бъде повдигнато обвинение и ще бъде разпитан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай