Бомбата пред "Макси" заради розов бизнес

Бомбата пред "Макси" заради розов бизнес | StandartNews.com

Конкуренти сплашили Мартин Антов да не се намесва

Кикбоксьорът е на свобода повече от година срещу 10 бона гаранция

Когато в началото на април м.г. соченият за тартор на зловещата банда "Килърите 2" Мартин Антов излезе срещу 10 бона гаранция на свобода, тръгна мълвата, че е възможно той да потъне вдън земя по модела на братя Галеви и подземния бос Йоско Костинбродския. Някои дори не изключиха и вероятността да заплаши част от свидетелите и дори да се саморазправи с тях. Палачинката на сплашването обаче май се обърна в посока Антов. В петък вечерта престижният столичен квартал "Макси" бе стреснат от взрив. Бомбата бе поставена под задната част на паркирания автомобил на Антов. За щастие пострадали няма, но колата буквално се е пръснала на парчета. Веднага тръгнаха хипотези за какво е зловещото предупреждение, но повечето се въртят около бизнеса с проститутки.

ММА боецът Мартин Антов би могъл да има завидни успехи на спортното поприще.

Като кикбоксьор той е един от най-добрите състезатели на "Спортен клуб Виталика" в Монтана. Това разказа неговият треньор, когато Антов бе задържан за участие в "Килърите 2". Бил много дисциплиниран и точен. Вероятно това са част от уменията, които са направили впечатление на обкръжението на Антон Петров-Хамстера, който наел младежа от Монтана като лична охрана. Кариерата на Антов в престъпния свят обаче започнала да се развива. Той е започнал да предлага елитни компаньонки на богати бизнесмени, твърди ПИК. Според разследващи Мартин се е издигнал доста нависоко в йерархията на бандата, ръководена от Хамстера. Жриците били предлагани от "Ем Ай агенция" ЕООД, чиято официална дейност била организиране на модни ревюта. Това обаче бил само параван за предоставяне на ласки срещу заплащане. Сред клиентите е имало доста известни хора. Елитните красавици изкарвали по 600 лв. на час у нас и 50 евро за 20 минути секс в чужбина, сочат данните на разследващите.
Доверието от Антов обаче било снето

след грозен скандал с моделката Ралица Тодорова

и той изхвърчал от бандата. Тогава ММА боецът се присъединил към групата на Валентин Янев - Вальо Бореца. Там вече бил един от тарторите заедно с него. С личното участие на Мартин била сформирана "бригада" от яки и безскрупулни момчета за мокри поръчки. Близо 15-ина здравеняци без проблем пердашели и дори трошали кости. Според прокуратурата Антов, заедно с Валентин Янев-Бореца, са ръководели организирана престъпна група за убийства, побои и грабежи. Янев, известен покрай групата за отвличания "Наглите", и Антов, са били тартори на бандата. ММА боецът участвал в обира на клона на ОББ на ул. "Академик Борис Стефанов" в Студентски град на 5 април 2012 г. Той бил един от двамата мотористи, които с каски на главите с пуснати визьори успяха да отмъкнат 215 бона. Целият екшън се е разиграл за по-малко от две минути. За да заличат следите си, бандитите залели помещението с белина, но част от течността попаднала върху торбата с парите. Затова и тя се скъсала и

при бягството част от пачките изпопадали на земята

Освен банковия обир в актива на бандата има още няколко грабежа. Един от тях е на Радослав Найденов, от когото задигнали 41 хиляди лева. На 5 декември 2008 г. групата ограбила Атанас Янев, като му отмъкнала 130 хил. лв., 20 000 долара, 2500 евро. На 8 октомври 2009 г. бандата отмъкнала и 14 бона от пощенската станция в Самоков. Освен за грабежи групата е обвинена и за три убийства. Едното е на касоразбивач номер едно Йордан Цонков - Джиджи през 2009 година. Другите са на Кочо Михайлов, за който се твърди, че е приближен до Христофорос Аманатидис - Таки през 2010 година, както и на Цветан Пантев - убит при грабеж във видинско село.

Двете "мишени" за зверски побой пък са свързани със сделка за закупуване на пенсионен фонд. Единият от тях е бивш директор на "Информационно обслужване", а другият е физическо лице, което има участие в юридическо лице, свързано с тази сделка. Поръчката включвала трошене на краката на двамата, чиито имена в момента се пазят в тайна, както и отнемане на парите, които носели.

След като прекара седем месеца в ареста, в началото на април 2014 г. задържаният по делото "Килърите 2" Мартин Антов излезе срещу 10 бона гаранция на свобода. Тогава в спецсъда се появи половинката му, красавицата Йоана Христова. Тя е била корица на списание "Плейбой" като носителка на титлата Мис Силикон, но през 2010 г. се отказа от титлата, защото забременя. Йоана е юрист. Пред медиите тя е била категоричнаа, че някой се опитва да натопи Мартин, а той изкарва парите си почтено, от кикбокса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай