Бизнесмен от Пловдив поръчал родния си брат

Бизнесмен от Пловдив поръчал родния си брат | StandartNews.com

Наел Весо Тъпото за мокри поръчки, килърът в ареста заради Райфъла

Пловдивски бизнесмен е поръчал убийството на собствения си брат. Николай Георгиев, който се занимава с шивашки бизнес, наел за мократа поръчка Веселин Загорски, прочул се покрай наскоро задържания като поръчител на няколко палежа и убийство Атанас Червенков - Райфъла. Загорски, известен като Весо Тъпото, е в ареста заедно с Райфъла, защото е обвинен за организатор на палежите и убийството, останало недовършено за щастие на мишената - шефа на медицински център "Хипоталамус" Аргир Гяуров.

От Николай Георгиев, Загорски всъщност приел общо две поръчки за убийство. Освен брата Георги, трябвало да ликвидира и пловдивския предприемач Петър Станчев. Причината и за двете мокри поръчки било разчистване на неуредени сметки.

Преди няколко дни Николай е задържан, а междувременно Районният съд го е оставил с постоянна мярка "Задържане под стража" в ареста. За следващата седмица е насрочено заседание на Окръжен съд, на което Георгиев ще обжалва мярката си.

Сагата му започнала преди три години, когато имуществото му било под заплаха от запор. За да се спаси от бирниците, Николай прехвърлил на името на брат си Георги дружеството си и активите към него. Когато нещата се разминали, си върнал дружеството, но не вписал промяната в търговския регистър веднага, а чак след година се заел да го направи. Тогава дошъл ударът - установил, че докато били на негово име, брат му Георги е продал дяловете на фирмата плюс активите - склад на Кукленско шосе, къща на село, парцел и два апартамента в Пловдив. Купувачът е зетят на Петър Станчев, който платил около един милион за покупката.

Според Николай брат му е бушон в цялата схема и е бил измамен от фамилията на Станчев. Междувременно е водил няколко дела за връщане на имотите си, но безуспешно. Вероятно след като е видял, че целият му труд за последните 20 години е отишъл на вятъра и е прибегнал до лично отмъщение.

Според близките му обаче Николай е натопен и не е поръчвал убийствата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай