Атанаска забърка Милото в убийството на малката Алекс

Атанаска забърка Милото в убийството на малката Алекс | StandartNews.com

Мъж, носещ прякор Милото, беше забъркан в убийството на малката Алекс от Поморие. Разбира се, според обърканите ппоказания на подсъдимата Атанаска Георгиева. Днес делото се гледа отново в Бургаския окръжен съд.

39-годишната Атанаска Георгиева, която е подсъдима за убийството на 8-годишната Александра от Поморие продължава да отрича, че е удушила момиченцето. Тя даде за първи път показания пред съда и разказа драматична версия, според която убиецът е мъж, близък на семейството на детето.

Атанаска даваше обяснения пред магистратите повече от три часа. Тя повтори почти дословно разказите на майка си и сестра си, които бяха разпитани през януари. Според нея мистериозният килър почукал на вратата й с малката Алекс и без да я пита нахлул в квартирата. Двамата си говорели приятелски, а после си тръгнали. Два часа по-късно същата нощ непознатият гостенин се върнал с мъртвото дете на ръце. Носел го увито в одеало. Заплашил Атанаска да мълчи и я изнасилил до трупа на Алекс. По-късно се върнал отново и отнесъл момиченцето.

Братът на убитата Алекс Методи Тодоров не издържа и избухна в съдебната зала. "Кажи си най-после, кажи истината", извика Методи към Атанаска, след което беше изведен навън. Майката на детето Евелина също не издържа и избухна в ридания.

Пред съда в четвъртък бе разпитан полицаят Апостол Тодоров, който е бил на пост пред блока, след изчезването на детето. Той заяви, че в сградата не са влизали непознати хора, което означава, че не е възможно трупът на детето да е бил изнесен, както твърди подсъдимата.

Атанаска Георгиева притежава типичните черти на аутсайдер - подтисната, затворена, неуверена, неудовлетворена от живота, за което обвинява другите", заяви в съдебната зала Любка Христова, началник сектор Криминална психология към Института на МВР. Тя беше призована на свидетелската скамейка по искане на обвиняемата. Именно пред Любка Христова, Атанаска за първи път признава, че е удушила съседското дете.

При първия разпит пред психолога Атанаска твърдяла, че няма нищо общо със смъртта на Алекс. Тя разказала, че е видяла детето след училище пред блока. Атанска била в колата на свой познат с прякор Милото, когато Алекс минала край тях. Мъжът я накарал да повика детето и то се качило в колата. След това отпратил Атанаска и изчезнал с момиченцето.

Нито един факт, нито доказателство обаче не потвърждава и дума от разказите на подсъдимата до момента. След дълъг разпит, Атанаска признала пред психолога, че сама е удушила детето и посочила къде е скрила тялото.

Макар, че Атанаска поддържа твърдо версията за друг убиец, показанията й звучат много объркано и се разминават.

Една от първите истории, разказана от подсъдимата Атанаска, е била, че детето е отвлечено от четирима роми. Тя самата била пряк очевидец на похищението. Това станало на 10 април следобяд. Полицаят Иван Недков от Бургас е първият, пред когото Атанаска разказала тази небивалица.

Тя твърдяла, че в ранния следобед на 10 април отишла до магазина в квартала. Там срещнала двама роми, които впоследствие станали четирима. Те й предложили да й платят 20 лв. срещу орална любов. Първоначално тя отказала, но размислила и тъй като имала нужда от пари, се съгласила. Качила се е в колата на мъжете и ги обслужила първо орално, след което и секс. През това време малката Алекс минала покрай колата. По настояване на ромите Атанаска извикала детето и го накарала да се качи в колата. В присъствие на детето сексуалните изпълнения продължили, разказала Атанаска пред полицай Недков. През това време телефонът на Атанаска е бил у единия от ромите, след което той й го върнал. Друг от мъжете пък отвлякъл детето. Подобна версия подсъдимата преразказала и пред още двама полицаи, но споменала за различен брой роми.

Разследващите са проверили видеозаписите от камерите в посочения магазин и установили, че Атанаска лъже. Тя не е била заснета от нито една камера да влиза в магазина, нито да влиза в кола на паркинга.

Съдебният процес продължава в петък, като се очаква да бъде разпитана камериерка от хотел "Лагун", която според Атанаска е важен свидетел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай