Арестуваните надзиратели били опитни служители

Арестуваните надзиратели били опитни служители | StandartNews.com

Надзирателите във Варна са опитни служители. Те са обвинени в пресъпление по служба с цел да набавят облага някому. Това заяви окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров в ефира на Нова.

Припомняме, надзиратели от варненския затвор бяха задържани, защото неправомерно пускали в отпуск автокрадец. Затворникът обаче нямал право да излиза от килията, нито веднъ, а това се е случило шест пъти.

"В рамките на две-три седмици успяхме да организираме прилагане на СРС-та и други административни способи, които да ни помогнат да съберем достатъчно данни, които да ни дадат основание да започнем досъдебното производство", заяви Чавдаров.

В периода от края на май до 18 юли са установени 6 случая на нерегламентирано освобождаване.

Наказанието на пуснатия затворник Искрен Маринов е 6 години и 8 месеца. Той е осъден за виновен в участие организирана престъпна група. Маринов има още над 4 години докато изтърпи присъдата си.

Към момента надзирателите са задържани с мярка за неотклонение задържане за до 72 часа. Докато тя изтече ще бъде взето решението дали да се поиска вземане на постоянна мярка "задържане под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай