Арести на анти гейпарад

Арести на анти гейпарад | StandartNews.com

Четирима души участници в шествието "Да запазим децата от разврата" бяха отведени в полицията, съобщиха от МВР. Двама от задържаните са били с маски, един е бил без документ за самоличност, а четвърти е имал у себе си "бокс". В близост до паметника на Съветската армия успоредно със "София Прайд"се проведе и контрашествието "Да запазим децата от разврата". В района има засилено полицейско присъствие.

По информация на NOVA пререкание и опит за физическа саморазправа по време на шествието срещу „София Прайд" завършил с два ареста. Инцидентът станал в Борисовата градина. Две жени от гей парада преминали директно през контрашествието. Тогава противници на "София Прайд" реагирали остро и започнали да дърпат момичетата. Полицаите веднага задържали агресивните мъже.

"София Прайд" се проведе за единадесети път в София. Тази година шествието бе под наслов "Различни хора, равни права". Според организаторите парадът е възможност за хората с различна сексуална ориентация да комуникират с обществото по теми, които засягат ЛГБТИ общността.

Участниците в парада настояваха за законови промени, които да позволяват на хомосексуалните да получават медицинска информация за партньорите си, да могат да ги наследяват при смърт, както и да осиновяват деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай