Афганистанец стигна Италия под гумите на наш ТИР

Афганистанец стигна Италия под гумите на наш ТИР | StandartNews.com

Бежанец от Афганистан бе открит в Италия вързан за рамата на български ТИР. Той би забелязан от граждани, които видели краката му да стърчат под гумите на камиона на магистралата Рим - Наполи.

Тирът бил спрян на територията на провинция Фрозиноне в областта Лацио. Установено е, че чужденецът е на 16 години и е пропътувал 400 км само по магистралата на Ботуша.

Афганистанецът бил силно изтощен, премръзнал и полузадушен от изгорелите газове, изхвърляни от ауспуха. Настани ли го в отделението за спешна медицинска помощ на педиатрична клиника в град Фрозиноне, където лекарите са констатирали продължително гладуване, обезводняване на организма и множество натъртвания и ожулвания по тялото. Пациентът се намирал в шок и все още не е проговорил.

Властите разпитали и двамата български шофьори, но те твърдят, че нищо не били забелязали и не подозирали за човека, завързан за рамата. Те преминали без проблем на скенера на границата, затова и властите предполагат, че младежът самоинициативно се привързал към превозното средство, докато българите са пили кафе с други сънародници на бензиностанция, преди да се качат на магистрала А1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай