16:20 ч.

25.08.18

2 мин.

0

0

0

4 свръхмодерни незаконни цигарени фабрики разкрити в страната

от редактори |

4 свръхмодерни незаконни цигарени фабрики разкрити в страната

Четири незаконни свръхмодерни фабрики за производство на цигари разкри полицията в Пловдив под наблюдението на окръжната прокуратура. При съвместна акция на 23 август през нощта направени претърсвания и изземвания на машини заготовки, материали, акцизен тютюн и готови цигари, както и автомобили и микробуси на повече от 15 места в цялата страна.


Повдигнати са обвинения на 23 лица. Във всяка от фабриките на ден са произвеждани по 100 000 кутии цигари, а дейността им е продължавала повече от две години. Разкритите фабрики се намират на територията на изоставени имоти в Дупница, Тутракан и Горна Оряховица, а в пазарджишкото село Калугерово е намерена машина, която е произвеждала всичкия акцизен тютюн за направата на различни марки цигари. Вътре във фабриките са открити и спални помещения за работниците, столова и фитнес.


Работната ръка е набирана сред хора, останали без работа при закриване на тютюнево фабрики. До работното им място те са били извозвани с три превозни средства със затъмнени прозорци – така, че никой да не знае къде точно отива. Всеки от тях е работил по 15 дни вътре във фабриката, без да излиза и без да има право на връзка със семейството си. За този си труд обикновените работници са получавали по 1500 лв. заплата. Цигарите, които са заварени в момента на акцията, са от известни марки.


Задържан е един натоварен с цигари ТИР. Количествата са били пласирани у нас и в чужбина, а качеството на цигарите е много близко до оригиналните. Окръжният прокурор Румен Попов каза, че законът е доста несъвършен по отношение на този вид дейност.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент