45 000 л горива задържаха инспектори от столичната митница

45 000 л горива задържаха инспектори от столичната митница | StandartNews.com

Проверки по линия на нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове при горивата извършиха митнически служители от Митница Столична в края на изминалата седмица (4 - 6.10.2018 г.). При роуд стоп проверки и в нерегистрирани имоти са задържани общо 44 209 л енергийни продукти, за които не са предоставени документи за платен акциз и произход или представените документи по предварителни данни не отговарят на наличната стока.

Най-голямото количество е открито при роуд стоп проверка, извършвана от служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Столичната митница в района на магистрала Тракия. Спряна е цистерна с около 30 000 л енергиен продукт, за който полевите тестове установяват, че не съответства на плътността, вписана в придружаващите документи. Горивото е задържано, взети са проби за лабораторен анализ и работата по случая продължава.

Митническите инспектори продължават проверката в района на село Мировяне, където в частен имот са установени две цистерни, за които има данни, че се управляват от едно и също лице. В двете товарни превозни средства са открити общо 13 215 литра дизелово гориво, за което не са представени документи в рамките на проверката.

При други две проверки в квартал София - в кварталите „Надежда" и „Младост", са установени два частни имота, за които има данни, че се съхранява и търгува гориво без документи. Задържани са по около 400 литра гориво във всеки от обектите, като общото количество в двата частни имота е 820 литра нелегални енергийни продукти.

Междувременно при проверка, съвместно със служители на ОД на МВР Самоков, при сходни обстоятелства в частен имот са открити 264 л. горива без документи за платен, начислен или обезпечен акциз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай