18-годишен преби лекарка и охранител

18-годишен преби лекарка и охранител | StandartNews.com

Д-р Гергана Анчева с комоцио и увреден слух, болницата в Пазарджик на протест в нейна защита

18-годишен преби лекарка и охранител в Спешното отделение на областната болница в Пазарджик. В четвъртък на обяд Димитър Костадинов от беловското село Момина Клисура се нахвърлил върху д-р Гергана Анчева. А след това и върху охранителя на лечебното заведение Петър Данденов, който й се притекъл на помощ. Това съобщи сайтът pzdnes.com.
Лекарката е настанена в неврохирургията на болницата, заради сериозните наранявания, а охранителят е освободен за домашно лечение, след като му е оказана медицинска помощ.

Всичко започнало, когато тъйнейджърът, заедно с баща си и чичо си се появил в болницата. Тримата дошли с линейка, който карала неговия тежко ранен в катастрофа братовчед. Димитър бил видимо афектиран и агресивен. Вдигнал скандал на медицинския персонал, ударил с юмруци дежурната лекарка, а в последствие нанесъл и удар на пристигналия на мястото охранител от болничното заведение. Нападателят е арестуван на местопрестъплението от извикания на мястото полицейски автопатрул.

Нападна ме в гръб. Неочаквано, още преди да успеем да окажем помощ на ранения без по какъвто и да е начин да го предизвиквам, разказа пребитата д-р Гергана Анчева. При пристигането на линейката тя помолила младежа да помогне да прехвърлят ранения, който бил с размазано от катастрофата лице, от носилката на линейкана на носилка на спешното отделение. Вместо това 18-годишния започнал да псува и да се заканва със саморазправа ако веднага на мястото не се яви хирург. "В този момент видях нашия охранител да опита да се намеси. Един мъж го хвана за ръцете в гръб, а друг започна да го души. По-късно разбрах, че това всъщност са бащата и чичото на този, който ме нападна. Аз тръгнах да помогна на охранителя и да извикам полицията, за да мога да си свърша работата с ранения пациент. В момента, в който се обърнах почуствах много силен удар в тила. Докато съм падала ме е ударил втори път. Явно ме е и ритал, защото имам и синини по ръката", сподели още лекарката. Тя е с много силни болки в главата, световъртеж и повръщане, както и проблеми със слуха след побоя. Поставена е на системи.

Очевидци на побоя допълниха, че след като се е саморазправил с лекарката Димитър Костадинов започнал да бие и охранителя.

Около 50 лекари, медицински сестри и болнични служители излязоха вчера на спонтанен протест под надслов "Не на агресията" пред отделението по Спешна помощ. Те настояха държавата отговорно да се намеси, за да се спрат нападенията над медицински лица при изпълнението на служебния им дълг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай