14 ранени при удар на автобус и ТИР край София

14 ранени при удар на автобус и ТИР край София | StandartNews.com

Автобус на градския транспорт се преобърна на магистрала „Тракия" след удар с ТИР. Няма загинали, пострадали са 14 души сред тях и дете. Автобусът се е движел се е по линия №7 - от Лозен към София.

Инцидентът между турския Тир и автобусът на градския транспорт е станал при 3-и километър в посока София, малко след 7.00 часа. До момента се знае, че докато автобусът се е движил в дясната лента, ТИР-ът се опитал да го изпревари. Опитът е бил неуспешен. ТИР-ът се е ударил в лявата задна част на автобуса и го бутнал към канавката. За щастие при удара автобусът не се е обърнал, за което вероятно инцидентът не е фатален за 24-мата пътници в него.

Алкохолните проби и на двамата шофьори са отрицателни. Версията, по която се работи до момента е, че най-вероятно шофьорът на турски ТИР се е унесъл и може би заради това е предприел тази маневра.

14 са пострадалите пътници от автобуса. 7 от тях са настанени в болница "Света Анна". Четирима, сред които и дете са в "Пирогов" и трима в болница "Царица Йоанна - Исул". С опасност за живота са мъж на 60 г. и жена на 54 г., които са в "Света Анна".

Движението по АМ "Тракия" към този час е спокойно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай