13 мигранти заловени след луд екшън

13 мигранти заловени след луд екшън | StandartNews.com

13 мигранти и трима каналджии са заловени от полицията след истинска гонка, завършила с обърнати коли. Късмет е, че няма пострадали, споделиха от кметството в котленското село Седларево. Местни хора видели необичайно струпване на нелегални мигранти в горичка край селото и веднага се обадили на полицията.

Пристигналите полицаи обаче видели как мигрантите се пъхат в три коли, които с мръсна газ се опитали да избягат. Гониха ги по пътя към шосето "Петолъчката" за Котел. В крайна сметка и трите коли с бягащите каналджии и мигранти се обръщат в канавка на десен завой.

Трафикантите се оказаха роми от село Градец. От няколко месеца те сменили традиционната беритба на билки с прехвърляне на нелегални чужденци от границата в района на пътен възел "Петолъчката". Именно там пристигали каналджиите от София, които плащали на ромите за свършената услуга и поемали мигрантите на път за западната граница. "Стандарт" научи, че този път ромите били изненадани от липсата на явка.

Оказало се, че трябва да чакат до вечерта и затова скрили мигрантите в гората край Седларево. Тримата каналджии са задържани и срещу тях са образувани досъдебни производства. Други двама обаче са успели да се измъкнат. Полицията е наясно кои са и много скоро ще бъдат издирени, твърдят източници от Котел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай